سبک های مختلف نگارش در نگارش کتاب

سبک های مختلف نگارش در نگارش کتاب

برای نویسندگان کتاب، اطلاع از سبک‌های نگارشی بسیار مهم است. شما نمی‌توانید برای نوشتن یک کتاب آموزشی از سبک انگیزشی یا روایتی استفاده کنید. همچنین، شما نمی‌توانید برای نگارش یک رمان از سبک توضیحی استفاده کنید. هریک از این سبک‌ها برای نگارش اثری خاص استفاده می‌شود. برای نگارش کتاب و سایر آثار مکتوب چند سبک مهم وجود دارد که عبارتند از: سبک توضیحی، سبک توصیفی، سبک ترغیبی یا انگیزشی، و سبک روایتی. هریک از این سبک‌های نگارشی به منظور اهداف خاصی استفاده می‌شوند. لازم به ذکر است که یک متن واحد می‌تواند چند سبک مختلف از سبک‌های ذکر شده را شامل گردد. در زیر به توضیح هریک از آنها خواهیم پرداخت. با وب سایت چاپ کتاب نارون همراه باشید.

سبک های مختلف نگارش در نگارش کتاب

۱- سبک توضیحی (Expository)

سبک نگارش توضیحی یکی از رایج‌ترین روشهای نگارش است. وقتی نویسنده کتاب سبک توضیحی را انتخاب می‌کند، سعی می‌کند به توضیح یک مفهوم بپردازد تا اطلاعات از خود وی به دامنه وسیعی از خوانندگان با توانایی‌های مختلف انتقال یابد. نگارش توضیحی حاوی نظرات نویسنده نیست و بیشتر بر حقایقی تاکید دارد که مقبولیت عامه دارند. مثلاً توضیح یک مفهوم در ریاضی و آمار.

1

۲- سبک توصیفی (Descriptive)

نگارش توصیفی را می‌توان در کتابهای داستان پیدا نمود هرچند در مکتوبات غیرداستانی نیز این سبک استفاده شده است (برای مثال، خاطرات و کتاب راهنمای سفر). هنگامی که نویسنده‌ای به سبک توصیفی می‌نویسد، در حقیقت در حال نقاشی کردن با کلمات هستند تا بتوانند فرد، مکان یا چیزی دیگر را برای مخاطبینشان به تصویر بکشند. نویسنده احتمال دارد که از استعاره یا آرایه‌های ادبی دیگر استفاده کند تا از طریق حواس پنچگانه اصلی درک و تصویر ذهنی خود را به بهترین شکل ممکنه نمود دهد. اما مولف سعی نمی‌کند که مخاطبین خود را با توصیف ساده هر آنچه دقیقا می‌بیند متقاعد کند، بلکه رنگ و لعابی ادبی و زیبا نیز به آن می‌بخشد.

2

۳- نگارش متقاعد کننده یا مجاب کننده (Persuasive)

نگارش متقاعد کننده یکی از سبک‌های نگارشی اصلی در مقالات دانشگاهی و علمی است. وقتی نویسنده‌ای از سبک نگارشی متقاعد کننده استفاده می‌کند، سعی در این دارد تا عقیده یا موقعیتی را چنان بیان کند تا مخاطب متقاعد شود. سبک متقاعد کننده شامل نظرات مولف و سوگیری‌های ذهنی او نیز می‌تواند باشد که خود می‌تواند شامل قضاوتها و دلایلی باشند که مولف برای متقاعد نمودن مخاطب از آنها استفاده می‌کند.

3

۴- سبک نگارش روایتی (Narrative)

سبک نگارشی روایتی، تقریباً همیشه برای نگارش آثار طولانی خواه داستانی و خواه غیرداستانی استفاده می‌شود. هنگامیکه مولف از این سبک استفاده می‌کند علاوه بر اینکه قصد انتقال اطلاعات را دارد بلکه، سعی می‌کند داستانی را بسازد که در آن عناصری مانند شخصیت‌ها، تعارضات و مکان رخداد و امثالهم نیز باشد. 

4

اگر قصد چاپ کتاب و ترجمه کتاب را دارید، همین حالا سفارش خود را ثبت کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند.

 

34 پاسخ
  1. مهشاد
    مهشاد says:

    سلام من خیلی علاقمند به نوشتن رمان و کتاب دارم و خیلی زیاد هم رمان و کتاب میخونم ولی برای نوشتن نمیدونم باید از کجا شروع کنم یا چجوری شروع کنم ممنون میشم اگر راهنماییم کنین

    پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      سلام
      هر کتابی با هر محتوایی می تواند دارای مقدمه باشد. ولی وجود آن الزامی نیست. شما می توانید بدون ذکر مقدمه کتاب خود را نگارش کنید.

      پاسخ دادن
  2. کیمیا
    کیمیا says:

    سلام وقت بخیر…من نویسندگی رو خیلی دوست دارم و استعدادشو هم دارم…ولی رمانو داستان کوتاه نمینویسم…بیشتر دل نوشتست یا از زبون یه چیز بی جون مثل کویر یا مداد مینویسمو بهشون جون میدم و از زبون اونا مشکلات جامعرو میگم…ولی نمیدونم که میتونم با این نوشته هام کتابی چاپ کنم یا نه…نمیدونم که این سبک مورد قبول هست یا فقط باید رمانو داستانو متنای علمی باشه تا بشه کتاب چاپ کرد

    پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      با سلام
      ببینید محتوای کتاب تعیین کننده قابلیت چاپ یا عدم چاپ کتاب را ندارد. اینکه شما رمان نوشته اید یا علمی تخیلی و یا موارد دیگر نمی تواند ملاکی برای چاپ یا عدم چاپ باشد. سبک نوشتاری شما علاقمندان مخصوص به خود را دارد. شما می توانید با اندکی تغییر در محتوای کتاب، آنها را برای سنین کودکان و نوجوانان آماده سازید که فوق العاده خواهد بود هم به لحاظ فروش و هم به لحاظ مخاطب. برای مثال، مشکلات اجتماعی و فردی را از زبان یک شی سوم صحبت کنید و یا همانگونه که خودتان گفته اید.

      پاسخ دادن
  3. Moonlight
    Moonlight says:

    سلام خسته نباشید ..
    من در حال نوشتن رمانی عاشقانه هستم ، موضوع مهمی برایم پیش آمده که نیاز به راهنمایی شما دارم …
    تمام جملات و کلماتی که در رمان خودم استفاده می کنم ، هیچ ارزش املایی ندارند ، نگرانم که انتشارات ، کتاب من را رد کنه .
    باید چه کنم ؟ آیا شیوه نوشتنم رو باید تغییر دهم ؟

    پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      با سلام
      منظور شما از اینکه ارزش املایی ندارند چیست؟ یعنی قواعد املایی رعایت نشده است؟ که اگر مشکل این هستش توسط ویراستار انجام میشه و نگران چیزی دیگر نباشید. میتونید بخش هایی از کتابتون رو برای ما ارسال کنید تا ببینم منظور شما چیه و کیفیت کتاب چگونه هستش

      پاسخ دادن
      • Moonlight
        Moonlight says:

        بعد از هزار سال از دنبال مرگ ، گشتن شدیم نامید .

        گسل زد به زمین که یاقوتیه مطرب بود .

        بشکن ، حبث و بندِ مرگ رو ، این ابدیت داره می کُشه انسان رو .

        فرار کردم تو سیبه و با خودم گفتم : نگار ، دغدغه هامو پس بده .

        «این ها جملاتی از کتاب من است»

        پاسخ دادن
  4. امیرحسین
    امیرحسین says:

    ببخشید کامل ارسال نشد؛ داشتم میگفتم: دارد رو نوشتم داره یا مثلا یک کتاب رو نوشتم یه کتاب؛ میخواستم بدونم با این نوشتار هم کتاب میتونه چاپ بشه، من کتاب هایی رو دیدم که به زبون کوچه بازاری چاپ شدن ولی من کاملا به زبون کوچه بازاری نوشتم، باید نیمه رسمی و نیمه کوچه بازاری باشه یا کلا کوچه بازاری باشه میتونه چاپ بشه؟

    پاسخ دادن
  5. شریف
    شریف says:

    با سلام
    من توی نوشتن استعداد دارم میتونم داستان دلنوشته شعر دکلمه و رمان بنویسم متاسفانه بنا به دلایلی نتونستم کتاب های زیادی رو بخونم اما خوب تازگی ها وقتم آزاد شده و میخوام که دنبالش رو بگیرم منتهی الان برای تقویت ذهنم ایده هایی رو که داشتم رو یادداشت کردم و قصد دارم که رمان بنویسم سوالی که دارم اینه که آیا برای روایت دقیق تر داستانم میتونم که داستانم رو از زاویه ی دید دو یا چند نفر بنویسم؟!

    پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      با سلام
      بله، ایده ها زمانی موفق خواهند شد که بتوانند طرفدارهایی را پیدا کنند و مخاطبان را جذب کنند. ایده ای که شما در ذهن دارید فعلا انتزاعی است اما بعد از آمدن بر روی کاغذ می توان بهتر نظر داد.

      پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      با سلام
      انتشارات نارون دانش با توجه به قراردادی که با اپلیکیشن های فروش الکترونیکی کتاب دارد مانند کتاب راه، فیدیبو و …. می تواند بستر فروش بسیار مناسبی را برای مولفان به وجود آورد که انها از این طریق بتوانند کتاب خود را به مرحله فروش برسانند. این اپلیکیشن ها صرفا با انتشارات طرف قرارداد هستند و نرخ فروش بسیار بیشتری در مقایسه با کتابفروشی های فیزیکی دارند.

      پاسخ دادن
      • محسن
        محسن says:

        ممنون از پاسخ واضح شما.بسیار عالی. لطفا برای فروش و پخش کتاب فیزیکی هم راهنمایی بفرمایید. برخی از انتشارات با هزینه خود اقدام به چاپ و توزیع کتاب می کنند. روش کار شما به چه صورت است؟

        پاسخ دادن
        • مدیر سایت
          مدیر سایت says:

          ببینید انتشارات ما کتاب را در دو مرحله داوری می کند. مرحله اول هیئت داوران تایید می کنند که این کتاب قابلیت چاپ دارد یا خیر، در مرحله دوم آنها تایید می کنند که این کتاب دارای پتانسیل قوی برای سرمایه گذاری می باشد یا خیر. متاسفانه در سالهای اخیر تمامی انتشارات به زحمت توانسته اند خود را سرپا نگه دارند و میزان سرمایه گذاری روی کتابها تحت تاثیر تورم وحشتناک مواد اولیه چاپ کتاب قرار گرفته است. از اینرو واقعا کتابی که نشر می خواهد آن را به صورت رایگان چاپ و توزیع کند باید صرفه اقتصادی نیز برای نشر داشته باشد. شما می توانید کتاب را برای ما ارسال نمایید تا بعد از داوری، مشخص گردد که قابلیت چاپ به صورت رایگان را دارد یا خیر. تشکر

          پاسخ دادن
          • محسن
            محسن says:

            امیدوارم آینده بهتری پیش روی جامعه ما باشد به خصوص در حوزه هنر و انتشارات که بار سنگین ارتقای فرهنگی جامعه بر دوش ایشان است. مکتوب خودم را برایتان ارسال خواهم کرد و خرسند هستم که با چنین گروه محترمی آشنا شده ام و از مشورت با شما بزرگواران بهره مند خواهم شد. امیدوارم با این نوشته سهم خود را در این مهم ادا کرده باشم. آیا این احتمال هم هست که فقط برای فروش الکترونیکی کتاب مجوز گرفت تا از هزینه هنگفت چاپ فارغ شد؟

          • مدیر سایت
            مدیر سایت says:

            با سلام
            دقیقا شما می توانید برای اینکه هزینه چاپ فیزیکی را حذف کنید، چاپ الکترونیکی انجام دهید. شما برای اخذ اطلاعات تکمیلی با همکاران ما از طریق شماره های تماس که در منوی تماس با ما وجود دارد استفاده کنید. همکارانمان شما را به صورت دقیق و جزئی راهنمایی خواهند کرد.

  6. محسن
    محسن says:

    سلام
    ممنون از راهنمایی های شما دوست عزیز.
    و آخرین پرسش را اینجا می نویسم چون به حتم این سوال خیلی از نوقلم ها هم هست:
    هنگام ارسال نوشته ها به دفاتر نشر رسید دریافت می شود؟ در کل چه قدر باید در این مورد حساس بود تا از امنیت کتاب مطمئن شد؟

    پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      سلام مجدد. ببینید اگر شما کارتون رو به یک نشر دارای مجوز ارسال کنید، مطمئن باشید که مشکل خاصی به وجود نخواهد آمد. این مساله دلیل دارد و اصلی ترین دلیل نیز آنست که روزانه اسناد ترجمه و یا تالیف بسیاری به این نشرها ارسال می گردد و آنها برحسب تجربه و حرفه کاری خود امین کار شما خواهند بود. همچنین، وقتی احتمالاً مشکلی به وجود آید شما می توانید از آن نشر به راحتی شکایت کرده و حقوق خود را اعاده کنید. وقتی شما اسناد خود را به موسساتی می سپارید که مجوز نشر ندارند و تاریخچه خوبی نیز درباب چاپ کتاب ندارند، طبیعتاً مشکلاتی به وجود خواهد آمد که شما را به دردسر خاهد انداحت. بنابراین، طبیعی است که شما به دنبال یک انتشارات رسمی باشید و کار خود را به صورت کاملاً حرفه ای پیش ببرید. در زیر لینک خانه کتاب انتشارات خودمان را برای شما ارسال می کنیم. انتشارات ما یعنی انتشارات نارون دانش تاکنون موفق به چاپ کتاب های متعددی شده است و منظور از تاریخچه چاپ کتاب نیز دقیقا همین مساله است.
      http://ketab.ir/Publisherview.aspx?Publisherid=326241

      پاسخ دادن

دیدگاه خود را ثبت کنید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *