نویسندگان مبتدی و اشتباهات مهلکی که مرتکب میشوند
در این مطلب در نظر داریم به ذکر مطلبی با عنوان نویسندگان مبتدی و اشتباهات مهلکی که مرتکب میشوند بپردازیم. کار نویسندگی کتاب یک مهارت است و مانند هر مهارت دیگری نیاز به آموزش و تمرین و تکرار وجود دارد. در اینجا قصد داریم به ذکر برخی از اشتباهات مهلکی که نویسندگان مبتدی در فرآیند نگارش کتاب مرتکب میشوند بپردازیم تا شاید برخی از روالهای اشتباه آنها مشخص گردد. با سایت چاپ کتاب نارون دانش همراه باشید.
نویسندگان مبتدی و اشتباهات مهلکی که مرتکب میشوند
۱- استفاده از زمان حال در نگارش
وقتی زمان کتاب خود را به زمان حال مینویسید، این پیام را به ناشرین و خوانندگان حرفهای انتقال میدهید که «من یک مبتدی هستم! من تازه دارم یاد میگیرم که چطور بنویسم!» شاید این باور را قبول نکنید و بگویید زمان حال زمان مورد علاقه من است و حتی پا را فراتر بگذارید و چند رمان را نام ببرید که نویسندگان آن، برای روایت از زمان حال استفاده کردهاند. بله، حق با شماست. اما باید در نظر داشته باشید که این رمانها بسیار نادر هستند. این توصیه اساساً یک توصیه دوستانه است تا اگر میخواهید یک مبتدی به نظر نیایید، آن را به کار گیریید.
۲- نگارش به سبک سینمایی
اینکه سبک نگارش شما اگر مانند فیلم باشد خوب نیست؟ منظورم این است که اگر تمام اکشنها و حالات چهره را در صحنهها روایت کنید و نشان دهید این جالب نیست؟ بله، اگر در حد متعادل باشد اشکالی ندارد. اینکه شما سعی کنید یک فیلم را در قالب داستان انعکاس دهید اصلاً جالب نخواهد بود. به عنوان مثال، به جای تلاش برای توصیف حالات چهره (بسیار سینمایی) شما احساسات درونی را توصیف میکنید: «درونم انگار ذوب شده است»؛ یا «رگ هایم منقبض شد»، یا «پوستم یخ زد.» فیلم نمیتواند آن نوع احساسات عمیقاً شخصی و درونی را منتقل کند.
۳- جملات گسسته از هم
وقتی یک پاراگراف از کتاب را میخوانیم میتوانیم حدس بزنیم که نویسنده آیا کارش را بلد است یا نه. وقتی جملات با یکدیگر ارتباط ندارند و وزن و ریتم و موسیقی یکسانی را منعکس نمیکنند مشخص میشود که نویسنده فردی مبتدی است. در این نوع نگارش گویی جملات به صورت مستقلانه نوشته شدهاند، به داخل کیسه انداخته شدهاند و به صورت تصادفی آنها را از درون کیسه درآمده و به همدیگر چسبانیده شدهاند!
۴- خود ویراستاری کتاب
اگر شما علاقمند باشید که قبل از ارسال کتاب به ناشر مجدداً آن را بررسی کنید که نامش خود ویرایشی نیست و حتی کار بسیار درستی نیز است. خود ویرایشی به حالتی میگویند که مولف در آن تصمیم گرفته است تمامی ایرادات نگارشی را شخصاً رفع و رجوع کند. باید بدانید، بهترین نویسندگان دنیا از یک ویراستار استفاده میکنند و تا زمانیکه کتاب شما توسط فرد دیگری ویرستاری نشود مطمئن باشید پر از ایراد خواهد بود.
۵- تصمیم به چاپ و انتشار بسیار سریع کتاب
وقتی شما کتاب را تمام میکنید تازه یک ششم از مسیر را رفتهاید. سریع تصمیم نگیرید که بخواهید کتاب را به چاپ ارسال کنید. این مراحل برای کتابی که تازه اتمام شده باید طی شود:
۱) پیش نویس اولیه کتاب را تمام کنید
۲) بگذارید حداقل ۲ ماه در کمدتان بماند
۳) مجدداً به سراغ کتاب بیاید و شروع به بازنگری کنید
۴) از اطرافیانتان بخواهید کتاب را بخوانند و بازخورد دهند
۵) کتاب را برای ویراستاران حرفهای ارسال کنید و بازخورد دریافت کنید
۶) به امور چاپ کتاب و بازاریابی بپردازید.
۶- به نظرات و بازخوردهایی که درباره کتاب میشود گوش فرا دهید
نویسندگان مبتدی یا هیچ بازخوردی را نسبت به کتابشان نمیپذیرند یا به تمام بازخوردهایی که برایشان میشود گوش فرا میدهند و کتاب را طبق آن تغییر میدهند! نویسندگان معتبر و قوی معمولاً با آغوش باز با بازخوردها مواجه میشوند اما میدانند که کدام بازخورد اشتباه است و کدام صحیح. بنابراین، هدف ما این نیست که به شما توصیه کنیم هر کسی هر نظری را نسبت به کتابتان ارایه داد سریع وارد عمل شوید و تغییرات را شروع کنید. بهترین راه این است که از فرد بازخورد دهنده بخواهید نظرش را به صورت مکتوب و در چند جمله برای شما یادداشت کند و شما در فرصت مناسب همه آن بازخوردها را بخوانید و در مورد آنها تعمق کنید. قطعاً همه آنها اشتباه نیستند و همیطور قطعاً همهشان صحیح هم نیستند.
چاپ کتاب در انتشارات نارون دانش
انتشارات نارون دانش یکی از برترین ناشرین در حوزه چاپ کتاب میباشد. صاحبان اثر میتوانند از خدمات ویراستاری کتاب و همچنین صفحه آرایی کتاب این انتشارات بهرهمند شوند. انتشارات نارون دانش با در اختیار داشتن تیم متخصص طراحی جلد کتاب این امکان را دارد که در زمینه مربوط به طراحی جلد کتاب نیز به صاحبان اثر خدمات تخصصی ارایه نماید. جهت برقراری ارتباط با ما میتوانید از طریق صفحه تماس با ما اقدام نمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید