چاپ کتاب اصول انگل شناسی
نام کامل اثر: معرفی کتاب اصول انگل شناسی
مترجمین: علی جمشیدی، دکتر سعید محمدی، کمیل مذهب جعفری (با همکاری فاطمه نامدار، عبدالعزیز قرایی، طاهره داودی)
سال چاپ: ۱۳۹۸
نوبت چاپ: اول
قیمت: ۴۰۰۰۰۰ ریال
نام انتشارات: انتشارات نارون دانش
تعداد تیراژ: ۱۰۰۰ نسخه
برای سفارش ترجمه و چاپ کتاب در انتشارات نارون دانش کلیک کنید
معرفی کتاب اصول انگل شناسی
موسسه چاپ کتاب نارون دانش در سال جاری به چاپ کتاب اصول انگل شناسی پرداخته است. در اینجا همکاران ما در چاپ کتاب نارون دانش بخشی از مقدمه کتاب اصول انگل شناسی را برای شما آماده نمودهاند که میتوانید قبل از تهیه این کتاب، آن را خوانده تا با محتوای آن آشنایی اولیه داشته باشید.
ما مشتاقانه نهمین ویرایش از این کتاب را با تغییرات متعدد در زمینه موضوعات مختلف، با توجه به تحقیقات جدید صورت گرفته، ارائه میدهیم. ما همچنین ارزشهای اساسی را که اساتید و دانشجویان در ویرایشهای اول تا هشتم به آنها علاقه نشان دادند را حفظ کردهایم. نظرات رسیده در مورد کتاب اصول انگل شناسی بسیار راضی کننده بوده است. نظرات و پیشنهادات شما همیشه با آغوش باز پذیرفته میشود.
در مورد ویرایش جدید، این ویرایش بسیاری از یافتههای جدید و نوشتههای به روز را در بر میگیرد. بسیاری از زمینههای مختلف انگل شناسی به شدت مورد واکاوی قرار گرفتهاند و نتایج مطلوبی را در پی داشتهاند. مثل همیشه، به کارگیری روشها و ابزار جدید، ما را وادار خواهد ساخت تا به همین میزان متن را از کتاب خارج نماییم تا حجم کتاب بیش از آنچه که باید مدنظر باشد، زیادتر نگردد و این امید را داریم که در شکل دهی دوباره کتاب به خوبی قضاوت کرده باشیم. ما به آوردن جملات قصار در ابتدای هر یک از فصول ادامه دادهایم. البته ممکن است برخی از این جملات چندان هم قصار نباشند. به هر حال، انتظار می رود که این مشاهدات صورت گرفته با توجه به تحقیقات پیشرو، و مشاهدات متون اَخیر دید شما را نسبت به انگل شناسی وسعت دهد. برخی از خوانندگان در مورد منابع جملات قصار آورده شده در کتاب از ما پرسیده بودند و ما نیز در در صورت امکان این منابع را ذکر نمودهایم.
تغییرات گسترده در فصل نخست، شامل به روز کردن لیست شیوع جهانی انگلهای متعدد انسانی میباشد. ما سعی کردهایم شعار انگل شناسی برای لذّت و منفعت را حفظ کنیم تا بر روی این مطلب که دانشجویان چگونه میتوانند با یاد گیری دنیای خارق العاده انگلها درآمد کسب کنند و در عین حال لذّت هم ببرند تاکید کنیم. همچنین در این ویرایش، ما برخی از آدرس های اینترنتی را اضافه نمودهایم چرا که بسیاری از دانشجویان از بکارگیری مزایای این آدرس های اینترنتی لذّت می برند. مفاهیم موجود در فصول دوم و سوم به طور خلاصه توضیح داده شدهاند ولی فهم آنها برای درک ادامه کتاب ضروری میباشد. در فصل دوم تغییرات بیشتری صورت پذیرفتهاست. ما سعی کردهایم تاکید خود را بر روی اصول مولکولی حفظ نماییم و مثالهای متعددی را ذکر نموده و در هر فصل مثالهای دیگری را برای پیگیری بیشتر ارائه دهیم. در مسیر پیشرفت به وسیله روشهای نوین مولکولی، ایمونولوژیستها به آزمایشهای گسترده ی خود ادامه میدهند.
در دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ افزایش قابل ملاحظهای در میزان درک کلی ما نسبت به عملکرد سایتوکاینها حاصل شد و مشاهدات گستردهای در زمینه تحقق اهمیت ایمنوپاتولوژی در بیماریهای انگلی صورت گرفت. بدین منظور، در فصل سوم تغییرات زیادی انجام پذیرفتهاست. این فصل، مجدداً نگارش یافته، دوباره سازماندهی شده و مطالب جدیدی به آن افزوده شده که از این میان میتوان به بخشی که پپتیدهای میکروبی (دفنسینها) و گیرندههای Toll-like را معرفی میکند، اشاره کرد و همچنین جدولی که راههای واصله ی انگلهای کرمی و تک یاختههای انگلی به سیستم دفاعی میزبان را نشان میدهد، بهاین فصل افزوده شدهاست. همچنین یک طرح بهاین فصل افزوده شدهاست که مسیر پیام رسانی سلولی JAK-STAT را نشان میدهد.
فصول مربوط به شکل و عملکرد تک یاختههای انگلی، ترماتودها، سستودها، نماتودها و بندپایان به روز رسانی و به دقت باز نویسی شدهاند تا اصول آگاهی گستردهای را در اختیار ما قرار دهند تا بدین وسیله قادر به بررسی دقیق تر هر یک از این گروهها باشیم. در هر قسمت که امکان داشتهاست، کلادوگرامهایی افزوده شدهاند تا ارتباطات فیلوژنیک برخی از گروههای اصلی را به کمک آنها مشخص نماییم.
همچنین، ما طبقه بندیهای موجود در فصل چهارم را اصلاح نمودیم تا با جدیدترین طبقه بندیهای منتشر شده از زمان چاپ ویرایش هفتم تاکنون سازگار باشد. ما به استفاده از لغات، تک یاخته و تک یاختهها به عنوان اسامی متداول بدون بیان طبقه بندی آنها ادامه دادهایم که به چندین نژاد مختلف اشاره میکند.
فصل پنجم که به کینتوپلاستها (تاژکداران) پرداختهاست، شامل اطلاعات جدیدی در زمینه تنوع آنتی ژنیک تریپانوزومها، ارتباطات لیشمانیا با سلول میزبان، و نیز داروی مهم و جدید ضد لیشمانیائی به نام میلتفوسین میباشد. یک طرح جدید از چرخه زندگی تریپانوزوماتیدهای ایجاد کننده عفونت در انسان بهاین فصل افزوده شدهاست.
در فصل ششم، ما بهاستفاده از نام ژیاردیا دئودنالیس ادامه دادهایم تا همگام با آخرین تغییرات صورت گرفته در مورد نام این انگل مهم حرکت کرده باشیم. مثالهای متعددی در این فصل به منظور ذکر اهمیت استفاده از روشهای مولکولی در تشخیص و نقش مهم این روشها در بیولوژی اُرگانیسمها آورده شدهاست.
در دیگر فصلهای مربوط به پروتیستها (تک یاختهها) اطلاعات گستردهای در زمینه عفونتهای انگلی فرصت طلبی ارائه شدهاست که در افراد دچار نقص سیستم ایمنی ایجاد میگردند. تنوع ژنتیکی کوکسیدیاها به وسیله تحقیقات سیستمیک فعال در این انگلها به خوبی اشکار گردیدهاست.
در فصل هفتم به طور قابل توجهی بر روی آمیبها کار شدهاست تا از سازگاری اطلاعات بدست آمده با متون جدید در زمینه سیستماتیک آمیبها اطمینان حاصل گردد. بدین منظور چندین عکس و طرح جدید شامل یک عکس از چشم دارای عفونت آکانتاموبائی بهاین فصل افزوده شدهاست.
در فصول هشتم و نهم اطلاعاتی راجع بهاندامکهای مهم غشایی به نام آپیکوپلاست ها آورده شده است. بررسی دقیق مالاریا، ادامه یافته است، که بیانگر اهمیت گسترده آن به عنوان یک بیماری انسانی میباشد و فصل نهم با توجه بهاین مهم باز نگری شدهاست. ما جدول مقایسه گونههای پلاسمودیوم را حفظ نمودیم و روشهای تشخیصی، نقش سایتوکاینها در ایمنی و پاتوژنز، حرکت به سمت ایجاد واکسنها و عملکرد داروها و مقاومت به داروهای مختلف را، به روز رسانی کردیم. یک طرح نوسانات حاصله دمای بدن (در فازهای تب) در پلاسمودیوم فالسیپاروم را با آنچه در مالاریای ویواکس رخ میدهد، مقایسه نمودهاست و ارتباطات بین نوسانات دمایی حاصله با فاز شیزوگونی را نمایش دادهاست.
در فصل دوازدهم، ما با دو نژاد مختلف از مزوزوآنها به نامهای دایسیمیدا و اورتونکتیدا آشنا شده و با توجه به آخرین متون بدست آمده طبقه بندی حاصله را بازنگری نمودهایم.
از ویرایش هفتم، در فصل سیزدهم، ما بازنگری گستردهای بر روی سیستماتیک کرمهای پهن انجام دادیم که در این ویرایش نیز حفظ گردیدهاست.
در فصل شانزدهم، ما به پتانسیل بالای احتمال شیوع وسیع شیستوزوما ژاپونیکوم حاصله از ایجاد سدهای بزرگ در مسیر رودخانه یانگ تسه در چین اشاره میکنیم. دیگر بخشهای این فصل شامل پاتولوژی، کنترل و دیگر گونههای شیستوزوما به طور گستردهای باز نویسی شدهاند.
در فصل بیستم، در قسمتهای مربوط به شکل و نحوه ی عملکرد سستودها، بازنگریهای صورت گرفته در ویرایش هفتم کتاب حفظ شدهاند. در مورد کاتتوسفالیده که بر اساس اسکولکس کاملاً غیر متعارف این انگل، ما آن را شناسایی میکنیم، عکس هایی از این اسکولکس در فصل بیستم آورده شدهاست.
در فصل بیست و یکم اغلب بازنگریهای ویرایش قبلی حفظ شدهاست و برخی از بخشها مجدداً سازماندهی شدهاند.
مهمترین تغییرات در فصل بیست و دوم که با معرفی نماتودها شروع میشود تطابق فیلوژنی و نامهای جدید DeLey و Blaxter میباشد. با اینکه این تطابق نیاز به اعمال تغییرات گستردهای در فصول وابسته داشت، ما اعتقاد داشتیم که طرح DeLey و Blaxter بهترین طرح موجود است که ارتباطات صحیح فیلوژنیک نماتودها را به درستی نشان میدهد. علاوه بر تغییرات ضروری حاصله در راستای به کارگیری طبقه بندی DeLey و Blaxter، ما در فصول مربوط به نماتودها تغییرات و به روز رسانیهای گسترده دیگری را صورت دادیم.
هشتمین گونه تریشنلا به نام تریشنلا زیمباونسیس شناسایی و به جدول ۱-۲۳ اضافه شد ما راهنماییهایی مربوط به احتمالاًت محیطی که مشخص میکنند آیا جنس ماده استرونژیلوئیدس یک چرخه ی هتروگونیک را آغاز خواهد کرد و یا وارد یک چرخه هموگونیک میشود را بهاین فصل اضافه نمودیم.
در فصل بیست و پنجم ما بر روی مشکلات موجود در افتراق تخمهای کرمهای قلاب دار از تخمهای اوزوفاگوستوم بیوفورکوم و ترنیدنس دینوتوس تمرکز نمودیم و به ویژه در مناطقی از آفریقا کهاین انگلها، انسان را آلوده مینمایند، و همچنین ما مشخص نمودیم که آنژیواسترانژیلوس وازوروم یک عفونت در حال بروز در سگ سانان میباشد. با توجه به طبقه بندی دی لی و بلکستر، کامالانیده به همراه اسپیرودومورفا ، فیلومتریده و آنگولیکولیده میباشد.
فصل سی ویکم از ویرایش هفتم، یک فصل کاملاً جدید در بین کرمهای نماتومورفا بود. این فصل تمامی یافتههای جدید مربوط بهاین گروه، به ویژه فعالیتهای انجام گرفته بر روی چرخه سلولی را در کنار هم جمعآوری کردهاست. کتاب اصول انگل شناسی، تنها کتاب موجود تا به امروز است کهاین چنین اطلاعاتی را در بر میگیرد.
فصل سی و دوم در مورد آکانتوسفالاها شامل بررسیهای جدید مولکولی انجام گرفته روی این نژاد میباشد که آن را به روتیفرا متصل میکند. یکی از مهمترین تغییرات، افزودن یک شجره نامه ی جدید و بحث راجع به ارتباطات بین نژادهای آکانتوسفالا میباشد.
در این ویرایش، شکل و عملکرد بندپایان در فصل سی وسه قرار گرفتهاست. ما بهاین فصل یک موضوع جدید در مورد فیلوژنی بندپایان شامل جایگاهاین دودمان به عنوان عضوی از ابر دودمان اکدایسوزا افزودیم. در این فصل خوانندگان در بخش طبقه بندی در خواهند یافت که ما، پنتاستومیدا را در بندپایان به عنوان تیرهای از خرچنگ سانان ماکزیلوپودا قرار دادهایم.
فصل سی و چهارم با آخرین تغییرات رخ داده در طبقه بندی بندپایان، در مورد خرچنگ سانان تطبیق داده شدهاست. در این فصل عکسی با مضمون جنین کوسه آلوده شده با انگل تره بید کوپِپاد یا Trebiid copepods گنجانده شدهاست. این اُرگانیسمهای خارق العاده وارد رحم کوسه باردار میشوند، جدار رحم را مورد تهاجم قرار داده و همزمان سطح جنین را آلوده میکنند و بدین صورت، تبدیل به انگلی میشوند که در آن واحد، هم داخلی و هم خارجی است.
فصل سی و پنجم این کتاب در مورد پنتاستومیدا صحبت میکند و شامل توضیحاتی در مورد تنزّل این گروه از یک رده مجزا به یک تیره ی زیر گروه خرچنگ سانان میباشد. اطلاعات جدیدی در دیگر فصول در مورد حشرات بهاین کتاب افزوده شدهاست، که از این میان میتوان بهاستفاده از اندکتوسیدها در کنترل شپش، توانایی بالقوهای ساس در انتقال انواع ویروس های هپاتیت، تصاویر خارق العاده نشان دهنده میازیس در یک قورباغه و عکس کاملاً بدیع از یک استرپسیپتران ایجاد شده از یک مورچه آتشین اشاره کرد. فصل مربوط به آفات به طور گستردهای مورد بازبینی قرار گرفتهاست.
فصل چهل و یکم که در مورد ساس ها و مایتهاست شامل معرفی روشهای جدیدی در مورد شناسایی رفتار ساس ها، بویژه تمایل آنها به بازدم انسان، در مورد سگ ها به عنوان ناقلین عفونتهای حاصله از ساس، میباشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید