طراحی جلد کتاب و توصیه های کاربردی ناشران بزرگ
جلد کتاب اولین بخشی است که در نگاه اول توجه خوانندگان را به خود جلب میکند. بسیاری از مولفان متاسفانه حساسیت بالایی به جلد کتاب از خود نشان نمیدهند و آن را یک کار لوکس و بیفایده قلمداد میکنند. در حالیکه، جلد کتاب و عناصری که در آن وجود دارد بیشترین نقش را در جذب خوانندگان دارد. طبیعی است که ملاک نهایی در ارزیابی یک کتاب محتوای آن است اما باید پذیرفت که وجود یک طرح جلد قوی بر روی کتاب میتواند در فروش آن و معروفیت آن نقش بسزایی را ایفا میکند. در اینجا به ارایه مطلبی با عنوان طراحی جلد کتاب و توصیه های کاربردی ناشران بزرگ برای انجام آن پرداختهایم. ناشران بسیار معروف در جهان اینک توصیههایی برای هرچه قویتر کردن طرح جلد کتاب ارایه کردهاند که توصیه میکنیم مولفان قبل از انتشار یک کتاب آنها را مطالعه نمایند.با چاپ کتاب نارون دانش همراه باشید.
طراحی جلد کتاب و توصیه های کاربردی ناشران بزرگ برای انجام آن
۱- در طراحی جلد کتاب از دید خواننده به آن نگاه کنید نه از دید مولف.
تصاویر جلد کتاب و متن آن باید دقیق و شفاف باشند. توجه کنید که نحوه فروش کتاب با تغییرات گستردهای همراه شده است. هم اکنون، علاوه بر فروشگاههای کتاب که کتاب را به صورت فیزیکی میفروشند برخی از فروشگاههای آنلاین نیز جدیداً به حیطه فروش کتاب اضافه شدهاند که در صورت عدم وضوح و شفافیت در متن و عکسهای طرح جلد کتاب، عکسی که آنها از کتاب شما در فرشوگاه آنلاین خواهد افتاد به صورت مبهم و مخدوش خواهد بود و به راحتی قابل خواندن و مشاهده نخواهد شد.
۲- طرح جلد رابطه مستقیمی با کتاب داشته باشد.
طرح جلد در بهترین حالت پازل کتاب را کامل میکند. فرض کنید کلیت کتاب یک پازل است و طرح جلد آن آخرین قطعه از این پازل میباشد. چنین طرحی میتواند مفهومی باشد و برای خوانندگان جذاب شود.
۳- در انتخاب طرح جلد خود به مخاطبین نیز توجه داشته باشید.
شما با تحلیل خوانندگان احتمالیتان خواهید فهیمد که آنها چه فضای ذهنی دارند. طرح جلد خود را به فضای ذهنی آنها نزدیک کنید و سعی نمایید طرح جلد استعارهای از فضای ذهنی آنها باشد.
۴- از کلیشه به شدت بپرهیزید.
شاید شما هم دیدهای که مثلاً کتابی در حیطه مالی نوشته شده است و بر روی جلد آن تصاویری از سکه و پول دیده میشود. بله، دقیقا منظور ما را از کلیشه فهمیدید! این تصاویر به شدت کلیشهای میباشند و سعی کنید قدرت ذهن را یکبار دیگر به کار بیاندازید.
۵- پیام اصلی کتاب را در نظر بگیرید و بر روی طرح جلد درباره آن صحبت کنید.
یکی از عناصر اصلی طرح جلد، نوشتهای است که معمولاً در اندازه یک پاراگراف در پشت جلد کتاب نمایان میشود متاسفانه، بسیاری از کتابها هیچ نوشتار پشت جلد ندارند یا اینکه آن را به بدترین شکل ممکنه انجام دادهاند. محتوای پشت جلد کتاب همانند سکانسهایی است که برای تبلیغ فیلم به شما نشان میدهند. هرچقدر قدرتمندتر و شکیلتر و حرفهایتر باشد به همان میزان موفقیتآمیز خواهد بود. بهتر است متنی نوشته شود که از پیام اصلی کتاب برآید و به صورت شکیل و حرفهای نوشته شود.
۶- اجازه بدهید خوانندگان ژانر اصلی کتاب شما را از طرح جلد احساس کنند.
طرح جلد میبایست به شکلی باشد که مولفههای آن ژانر اصلی کتاب را منعکس سازند. اگر محتوای کتاب محتوای تخیلی باشد، عناصر آن نیز باید این حس را منعکس کنند و اگر ترسناک، عاطفی یا پلیسی است دقیقا همین احساسات را نشان دهند.
۷- در طرح جلد کتابهایتان تا حد امکان اتحاد رویه داشته باشید.
برای مثال، اگر کتابی با عنوان راهنمای سفر به پاریس نوشتهاید و در آن یک شکل خاصی از طراحی با نمادهای شهر پاریس انتخاب نمودهاید در کتاب دومتان نیز که احتمالاً با عنوان راهنمای سفر به ونیز سعی کنید همان طرح را حفظ نمایید و فقط نمادهای شهر ونیز را با پاریس عوض کنید. سعی کنید طرح جلد همان باشد و متن نیز تغییر نکند. این کار میتواند رابطهای بین کتابهای شما به وجود بیاورد و خوانندگان با دیدن یک طرح خاص جلد، حدس بزنند که مولف آن کیست.
برای استفاده از حدمات طراحی جلد کتاب انتشارات نارون دانش میتوانید از طریق فرم تماس با ما با شمارههای تلفن و آدرس ایمیل انتشارات با ما در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید